Podatkovni centri

Sustavi automatskog upravljanja u zgradama (BMS)

Sustavi automatskog upravljanja u zgradama (BMS) igraju važnu ulogu u infrastrukturi podatkovnih centara. Takav sustav bilježi i prati podatke o temperaturi i vlažnosti podatkovnog centra i automatski ih prilagođava kako bi se povećala učinkovitost i maksimiziralo radno vrijeme.

BMS - automatizacija sustava ventilacije i klimatizacije (HVAC)

Saznajte više

TEHNIČKA ZAŠTITA - kontrola pristupa, video nadzor, vatrodojava

Saznajte više

Sustav gašenja

Saznajte više

Naša rješenja

Naša rješenja za klimatizaciju i ventilaciju čistih prostora (HVAC), omogućavaju vam zaštitu ljudi, imovine i poslovnih procesa

X

BMS – automatizacija sustava ventilacije i klimatizacije (HVAC)

X

Podatkovni centri oslanjaju se na sustav napajanja i sustav hlađenja. Kao rezultat kvalitetnog održavanja takvog sustava, povezanost za upravljanje infrastrukturom podataka (DCIM) i sustava upravljanja zgradama (BMS) mora biti na najvišem tehnološkom nivou, implementirani prema najnovijim smjernicama IT industrije.

AEROTEH tim inženjera, pruža mogućnost isporuke projekata podatkovnih centara te je vodeća tvrtka u instalaciji Siemensove tehnologije u Hrvatskoj.

Prednosti za Vaše poslovanje

Automatska kontrola ključnih parametara temperature i vlage
Jednostavan digitalni nadzor putem centralnog nadzornog računala
Smanjenje potrošnje energije
Visoka tehnološka rješenja u skladu sa svjetskim standardima
SIEMENS partner – napredna IT tehnološka rješenja
X

TEHNIČKA ZAŠTITA – kontrola pristupa, video nadzor, vatrodojava, plinodetekcija

X

Sustavi zaštite od pojave požara (vatrodojava) i zaštite imovine zgrade (kontrola pristupa i video nadzor) zahtijevaju primjenu stručnog znanja i razumijevanja o načinima smanjenja rizika potencijalne pojave požara i njegovog rizika za život i imovinu, kao i neovlaštenog pristupa i korištenja imovine tvrtke.

Zašto implementirati sustav kontrole pristupa?

Zaštita od neovlaštenog pristupa ulaza u zgradu ili dijelove zgrade
Kontrola o vremenu ulaska – izlaska
Korištenje kartica kontrole pristupa umjesto ključeva omogućava brže i prikladnije podešavanje ili brisanje privilegija svaki put kad se promijeni status zaposlenika
Unaprjeđuje zaštitu jer uklanja potrebu za ključevima koji se lako mogu izgubiti ili kopirati
Izbjegavanje godišnjeg troška zamjene ključeva i brava na objektu
Kontrola pristupa može se integrirati i s drugim sigurnosnim i poslovnim sustavima čime postaje sveobuhvatan i povezan alat za upravljanje.

KONTROLA PRISTUPA

Jednostavnim riječima, svrha kontrole pristupa je nadzor o tome tko, gdje i kada ulazi u zgradu, pojedine dijelove ili prostorije. Sustav kontrole pristupa ulaska i izlaska pojedinaca ne samo da vrši kontrolu nego i bilježi sve podatke.

VIDEO NADZOR

Najveći tehnološki napredak, u posljednjih deset godina, od svih sustava tehničke zaštite. Veliki razvoj IT industrije i mrežnih komunikacija rezultirao je pojavom nove generacije pametnih mrežnih kamera i mogućnošću stvaranja cjelovitog digitalnog rješenja.

Izuzetne performanse i napredne funkcije IT pametnih mrežnih kamera omogućavaju Vam:

Detekcija pokreta u slici, detekcija ostavljenih predmeta
Software za interaktivno upravljanje
Optički prijenos podataka
Nadzor ulaska – izlaska zaposlenika i posjetitelja u zgradu

Prednosti ugradnje sustava vatrodojave:

„High tech“ Siemensova patentirana ASA (engl. Advanced Signal Analysis) tehnologija omogućava “pametno” djelovanje javljača požara temeljeno na naprednoj analizi signala, neuronskim mrežama i pohranjenim uzorcima razvoja stvarnih požara.
Umrežavanje Siemens vatrodojavnih centrala
Povezivanje na nadzorno-upravljački sustav (CNUS)
Ekonomična rješenja
Zaštita imovine i ljudi

VATRODOJAVA

Sustavom dojave požara mora biti ostvarena cjelovita zaštita na objektu.
Osnovni zadatak mu je rana detekcija i alarmiranje te aktivacija unaprijed definiranih kontrolnih funkcija. Svaki sustav za dojavu požara sastoji se od centralne jedinice, periferije kao što su detektori i upravljački moduli te komponenata za signalizaciju i alarmiranje.

Da bi se postigao maksimalni učinak detekcije i smanjio rizik od neželjenog nastanka požara, ispravno pozicioniranje detektora u objektu najvažniji je čimbenik, a ugradnjom Siemens rješenja postiže se povoljan odnos cijene i kvalitete.

X

Sustav gašenja

X

Zaštitite ono što je važno! Ugasite vatru kako biste zaštitili ljude i građevine.

U današnje vrijeme svedostupan pristup internet podatcima, stalna intrenet povezanost te neprekidno električno napajanje temelji su modernog života. I upravo je to ono što Vam naša rješenja sustava gašenja omogućavaju.

Sustav gašenja dio je naše ponude zaštite od požara. Pruža vam automatiziranu, inteligentnu i integriranu zaštitu od požara za ljude, procese, imovinu i okoliš.

Brz, siguran i ekološki prihvatljiv sustav gašenja.

Sinorix 1230 i Sinorix 227

Sinorix 1230 i Sinorix 227 posebno su prikladni za električne i elektroničke rizike. Oni koriste kemijske plinove koji nisu niti provodni niti ostavljaju nikakve ostatke. Na taj način, kada dosegnu koncentraciju za gašenje, apsorbiraju dovoljno topline za gašenje vatre.

Sinorix 1230 je rješenje bazirano na plinu 3M™ Novec™ te pripada najnovijoj generaciji kemijskih sredstava za gašenje požara. Siemensova tehnologija od 42 bara posebno štedi prostor i osigurava maksimalnu dizajnersku izvrsnost. Visoka efikasnost otopine Sinorix 1230 omogućava upotrebu niske koncentracije gašenja.

Ispuštanje plina u prostoriji događa se u roku od 10 sekundi, a njezino vrlo učinkovito sredstvo za gašenje osigurava brzo gašenje požara.

Sinorix N₂ • Ar • CO₂

Sinorix rješenja za gašenje prirodnim sredstvima nude maksimalnu fleksibilnost u planiranju i inženjeringu. Požar se učinkovito gasi smanjenjem kisika unutar štićenog područja. Sustavi mogu biti dizajnirani ili za dušik ili argon tehnologijom od 200 i 300 bara ili za ugljični dioksid s tehnologijom od 56 bara. Pored toga, za sva tri inertna plina mogu se realizirati sustavi od malih jednosektorskih do velikih višesektorskih rješenja s odgovarajućim baterijama.

Sustavi za gašenje s inertnim plinovima mogu se optimalno prilagoditi postojećim građevinskim strukturama, zahtjevima i opasnostima od požara i stoga pružaju optimalnu zaštitu.

Upotreba čistih prirodnih plinova umjesto mješavine različitih plinova olakšava ponovno punjenje, jer su čisti prirodni plinovi široko dostupni.

Područja primjene:

  • Data centri i server sobe
  • Telekomunikacijski sustavi
  • Elektro-komandne sobe
  • Arhive