Sustav gašenja

Sustav gašenja

U današnje vrijeme svedostupan pristup internet podatcima, stalna intrenet povezanost te neprekidno električno napajanje temelji su modernog života.

I upravo je to ono što Vam naša rješenja sustava gašenja omogućavaju. Sustav gašenja dio je naše ponude zaštite od požara.

Pruža vam automatiziranu, inteligentnu i integriranu zaštitu od požara za ljude, procese, imovinu i okoliš.

Područja primjene 

  • Data centri i server sobe
  • Telekomunikacijski sustavi
  • Elektro-komandne sobe
  • Arhive

Brz, siguran i ekološki prihvatljiv sustav gašenja.

Sinorix 1230 i Sinorix 227

Sinorix 1230 i Sinorix 227 posebno su prikladni za električne i elektroničke rizike. Oni koriste kemijske plinove koji nisu niti provodni niti ostavljaju nikakve ostatke. Na taj način, kada dosegnu koncentraciju za gašenje, apsorbiraju dovoljno topline za gašenje vatre.

Sinorix 1230 je rješenje bazirano na plinu 3M™ Novec™ te pripada najnovijoj generaciji kemijskih sredstava za gašenje požara. Siemensova tehnologija od 42 bara posebno štedi prostor i osigurava maksimalnu dizajnersku izvrsnost. Visoka efikasnost otopine Sinorix 1230 omogućava upotrebu niske koncentracije gašenja.

Ispuštanje plina u prostoriji događa se u roku od 10 sekundi, a njezino vrlo učinkovito sredstvo za gašenje osigurava brzo gašenje požara.

Sinorix N₂ • Ar • CO₂

Sinorix rješenja za gašenje prirodnim sredstvima nude maksimalnu fleksibilnost u planiranju i inženjeringu. Požar se učinkovito gasi smanjenjem kisika unutar štićenog područja.

Sustavi mogu biti dizajnirani ili za dušik ili argon tehnologijom od 200 i 300 bara ili za ugljični dioksid s tehnologijom od 56 bara. Pored toga, za sva tri inertna plina mogu se realizirati sustavi od malih jednosektorskih do velikih višesektorskih rješenja s odgovarajućim baterijama.

Sustavi za gašenje s inertnim plinovima mogu se optimalno prilagoditi postojećim građevinskim strukturama, zahtjevima i opasnostima od požara i stoga pružaju optimalnu zaštitu.

Upotreba čistih prirodnih plinova umjesto mješavine različitih plinova olakšava ponovno punjenje, jer su čisti prirodni plinovi široko dostupni.

Naši partneri